În luna mai am susținut 4 proiecte prahovene ce și-au propus ajutorarea personelor din medii defavorizate prin distribuirea unor pachete alimentare și produse de igienă.
Fundația Comunitară București împreună cu ING Bank a inițiat Fondul de Urgență pentru persoanele și comunitățile vulnerabile afectate de criza COVID-19. Fondul de Urgență este gestionat de către Fundația Comunitară București în parteneriat cu rețeaua de fundații comunitare din țară.
Proiectele finanțate prin intermediul Fundației Comunitare Prahova sunt:
- Organizația Umanitară Concordia (prin Fundația Comunitară Prahova): : 3.000 euro (14.508 lei)
Cu sprijinul acestei finanțări, Organizația Umanitară Concordia va ajuta următoarele categorii de persoane vulnerabile social și afectate de efectele crizei COVID-19, asigurând prioritar urgențele (alimente de bază, produse de igienă și curățenie, alte urgențe) pentru 48 familii din cartiere sărace ale Municipiului Ploiești, din cartierele Mimiu, Dallas, Radu de la Afumați, Bariera Unirii, Ghighiului, Dorobanțu; 2. Fundația Zamolxes (prin Fundația Comunitară Prahova): 5.000 euro (24.207 lei)
Prin intermediul acestei finanțări, Fundația va susține cu alimente și produse de igienă 240 de persoane vulnerabile care trăiesc în zonele periferice ale municipiului Campina, persoane cu venituri din pensii mai mici de 700 lei cu domiciliul în Campina și familii vulnerabile din comuna Sotrile care și-au pierdut sursa de venit din cauza crizei.
Grupul de inițiativă Mizil (prin Fundația Comunitară Prahova): 4.875 euro (23.535,53 lei)
Grupul de inițiativă Mizil va susține, prin intermediul fondului de urgență, 180 de persoane în vârstă, care locuiesc singure și au venituri reduse. În contextul pandemiei, aceste persoane au fost afectate în mod deosebit prin probleme cu care se confruntă: venituri mici (pensii sociale, pensii modice), izolare față de societate, singurătate și afecțiuni medicale. Veniturile mici ale acestor persoane sunt, de cele mai multe ori, direcționate către produsele de bază: alimente de strictă necesitate, produse de igienă, medicamente, iar banii sunt insuficienți pentru a-şi asigura un trai decent. Grupul de inițiativă va achiziționa pachete conţinând alimente de bază, produse de igienă personală, produse pentru protecția împotriva răspândirii virusului SARS-Cov-2 pentru a le asigura produsele de bază necesare.
4. Centrul de Resurse al Comunității Boldești-Scăeni (prin Fundația Comunitară Prahova): 4.790 euro (23.178,81 lei)
Aria de intervenție este comunitatea romă din Boldești-Scăeni, județul Prahova, unde Asociația implementează deja programe educaționale și de recalificare profesională, inclusiv programul “Școală după școală” în cadrul căruia, în parteneriat cu Asociația Lumina, le sunt oferite celor 120 de copii din comunitate ajutor la teme și o masă caldă. Cu ajutorul Fondului de Urgență, peste 100 de familii vor primi pachete cu alimente de bază.
>>>
Până acum au fost finanțate în total 46 de organizații, din București și 22 de județe, cu suma de 175.255 euro (847.804,46 lei), din care 75.255 euro au fost strânși din donațiile clienților ING prin serviciul Home’Bank și 100.000 euro puși la dispoziție de ING Bank. Prin Fondul de Urgență au fost sprijinite 10.824 de persoane vulnerabile, cu 5.559 de pachete cu alimente, 3.122 pachete cu produse de igienă și de curățenie și 508 pachete cu medicamente.
Campania de strângere de fonduri prin intermediul donațiilor din serviciul Home’Bank al ING continuă și in luna iunie.