Fundația Comunitară Prahova lansează Fondul VIS

Fundația Comunitară Prahova lansează
Fondul „ Voluntariat – Implicare – Sustenabilitate – V.I.S. CJE”, editia a IV-a


 

În cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte, obiectivul principal este de a stimula grupuri de iniţiativă din liceele,colegiile prahovene să dezvolte proiecte care să contribuie la producerea unor schimbări pozitive in comunitatea scolara.

Fondul s-a constituit prin organizarea evenimentului filantropic „V.I.S DE IARNA.”, editia a IV-a de catre Consiliul Judetean al Elevilor (C.J.E.) impreuna Fundatia Comunitara Prahova, suma totala de care va beneficia comunitatea fiind de 7500 lei.

Evenimentul s-a incadrat in seria activitatilor de implicare a liceenilor in dezvoltarea comunitatii si urmareste cresterea capacitatii de initiativa si actiune in randurile adolescentilor.

Fondul „ Voluntariat – Implicare – Sustenabilitate – V.I.S. CJE” va fi distribuit sub formă de granturi (finanţări nerambursabile). Din valoarea totală a fondului, de 7500 lei, vor fi finantate granturi, cu sume cuprinse intre 1000 si 2000 lei.

CINE POATE APLICA?

Grupuri de iniţiativă (fără statut juridic şi formate din minimum 3 / maxim 5 elevi si 2 profesori coordonatori ) care doresc să desfăşoare proiecte prin care să răspundă unor probleme identificate în mod participativ în cadrul unor comunităţi scolare din judeţul Prahova.

Proiecte dezvoltate pot fi eligibile în măsura în care îndeplinesc şi celelalte condiţiile de eligibilitate prezentate în acest ghid. Fiecare grup de iniţiativă poate depune o singură propunere de proiect în cadrul acestui fond.

O cerinţă suplimentară pentru evaluarea aplicaţiei o constituie prezentarea unei recomandări pentru grupul de initiativa aplicant, din partea instituţiei de invatamant din care grupul de initiativa face parte (modelul il gasiti pe site-ul fundatiei ).

CE FEL DE ACTIVITĂŢI FINANŢĂM?

Prin Fondul „ Voluntariat – Implicare – Sustenabilitate – V.I.S. CJE se vor sprijini următoarele tipuri de activităţi:

  • non-profit care urmăresc ameliorarea sau soluţionarea unor probleme cu care se confruntă diverse comunităţi scolare din judeţul Prahova,
  • care se bazează pe o abordare participativă (consultă membrii comunităţii căreia proiectul se adresează, pentru identificarea şi analiza problemei, găsesc împreună soluţii, implică membrii comunităţii şcolare în desfăşurarea activităţilor proiectului, mobilizează resurse existente în cadrul comunităţii şcolare )
  • care să prezinte un set echilibrat de activităţi diverse (proiectul nu poate consta într-un singur tip de activitate).
  • care promovează dialogul şi cooperarea între diferiţi actori din comunitate.

Activităţile trebuie să fie planificate în timp real şi vor fi derulate în perioada 13 martie 2017 – 29 mai 2017.

DE CE SĂ APLICI?

Pentru că prin acţiunile grupurilor de iniţiativă s-a demostrat că proiectele de mică anvergură pot produce schimbări semnificative în comunităţi.

Întotdeauna există la nivel local resurse insuficient valorificate. Puteţi apela la resurse locale, cum ar fi voluntarii din comunitate, sprijinul mediului de afaceri şi al autorităţilor locale, alţi actori direct interesaţi în dezvoltarea comunităţii scolare .

Resursele financiare nu sunt cele mai importante, cu sume mici se pot obţine rezultate utile, atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung. Resursa principală în cazul acestor proiecte o reprezintă oamenii – cu energia, dedicaţia şi abilităţile lor. Obiectivul principal al Fondului este de a contribui la dezvoltarea comunităţilor scolare prahovene prin dezvoltarea voluntariatului şi implicării comunitare.

Lasă un comentariu

Din 2013, prin programele și evenimentele pe care le desfășurăm, unim resursele locale cu cele mai importante nevoi locale, pentru a susţine proiecte inovative, care transformă judeţul nostru într-un loc în care ne dorim să trăim.

Contact

Strada Emile Zola nr. 8, Turnul cu Ceas - etaj 4 , Ploiesti, Romania